Word
mede-eigenaar
van KUgi

en sluit je aan bij
de "conscious drinking revolution"

Hieronder vind je meer informatie over KUGI en waarom het een mooie investeringskans is. 

Interesse? Blijf op de hoogte en schrijf je in via onderstaande link.


Looking for English content? Please email us at invest@thekugicompany.com


WAAROM KUGI?

Tegenwoordig zijn mensen zich erg bewust van de producten die ze consumeren. De meesten van ons drinken echter regelmatig alcohol zonder stil te staan bij wat er precies in hun drankje zit. Onze principes lijken op de vrijdag en zaterdag avond de deur uit te gaan. 

Dat hoeft niet! 

Want bij KUGI creëeren we drankjes die passen bij de moderne levensstijl van actief, verantwoord en gedreven zijn, maar tegelijkertijd willen ontspannen en genieten in het weekend.

Onze Hard Iced Teas en Spritzers zijn gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten, bevatten geen suiker en zijn laag in calorieën. 

CUT THE CRAP

KEEP THE FUN


WAT IS KUGI?

BRUISEND EN VERFRISSEND

100% NATUURLIJK

ALC. 4.5% VOL
door natuurlijke fermintatie

GEEN SUIKER

LAAG IN CALORIEëN
25 kcal per 100 ml

GLUTENVRIJ

kugi HARD ICED TEAS


gebrouwen iced tea met een kick (4.5% alc.)


heerlijk ijskoud, direct uit het blikje


beschikbaar in yuzu en peach


geen suiker, 100% natuurlijk, slechts 63 kcal per blikje

kugi SPRITZER


verfrissende SPARKLING WINE gemaakt van biologische chardonnay druiven


de perfecte mix-partner voor spritz cocktails


Vervang eenvoudig prosecco en bruiswater door kugi spritzer
mix het met je favo likeur, zoals aperol

makkelijker en lekkerder!

milestones afgelopen jaar

We zijn met 5 horeca locaties per week gegroeid

We zijn naar 750 retail locaties  gegroeid door de start bij Albert Heijn

Won Yip is aan boord gekomen van ons avontuur

Onze omzet en afzet is verdubbeld

WAAROM
INVESTEREN?kugi wordt winstgevend in de komende 12 maanden


als kugi groeit, groeit jouw aandeel ook
en we groeien hard


KUgi heeft een sterke focus op verantwoord en duurzaam leven


kugi heeft een uniek productie proces en originele smaken

wat gaan we met de investering doen?groeien naar 1500 retail locaties


spritzer verkrijgbaar bij 300 horeca locaties


heel Nederland kent kugi


nieuw talent aantrekken en aannemen

hoe werkt het?

Door aandelen te kopen word je mede-eigenaar van KUGI. Jouw aandelen worden beheerd vanuit het Eyevestor platform. Via dit platform hebben al meerdere duurzame initiatieven hun financiering succesvol georganiseerd. Op Eyevestor kun je onder andere aandelen kopen en verkopen. 

Interesse? Blijf op de hoogte en schrijf je in via onderstaande link. We zullen je op de hoogte houden van hoe en wanneer de aandelen gekocht kunnen worden. Dit zal ergens begin november zijn.

schrijf je hieronder in en blijf op de hoogte

Wil jij je aan sluiten bij de leukste conscious drinking community van Nederland? Samen zetten wij onze boodschap én onze heerlijke drankjes stevig op de kaart. Tegelijkertijd maken we de wereld een beetje beter. Wie wil daar nou geen deel van zijn?


VEELGESTELDE VRAGEN

De investeer ronde zal ergens in november open gaan. 

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en updates.

De KUGI investeringsronde doen wij middels een zogenaamde “sharefunding”, of ook wel een “crowdfunding for equity” genoemd. Wij werken hiermee met het Eyevestor platform.

Eyevestor is het sharefunding platform wat elke organisatie mogelijkheden geeft om meer te doen met haar eigen vermogen, haar aandelenkapitaal. Dat begint bij het digitaliseren van het aandelenkapitaal en de aandeelhouders. Hiermee wordt de administratie eenvoudiger en gecentraliseerd, kan financiering opgehaald worden en kan een werknemersparticipatie eenvoudig gerealiseerd worden.

 

KUGI wilt groeien op basis van eigen vermogen, in plaats van op basis van leningen/schuld. En aangezien KUGI grote ambities heeft, moet het forse investeringen gaan doen, die niet uit de lopende kasstroom betaald kunnen worden. 

Om KUGI op te schalen is er meer kapitaal nodig zodat we kunnen groeien in aantal retail locaties. Daarnaast gaan we opzoek naar een horeca-partner om de groei van de Spritzer in de horeca nog meer te versnellen. We gaan meer marketingcampagnes en evenementen opzetten om de naamsbekendheid verder te vergoten. En tenslotte, gaan we nieuw talent aantrekken en aannemen. 

Door te participeren in de huidige sharefunding ronde koop je certificaten van aandelen in KUGI Coöperatie U.A. Na aankoop van deze certificaten ben jij automatisch mede-eigenaar van KUGI.

Mede-eigenaar worden kan al vanaf €248,82. Voor The KUGI Company is iedereen even belangrijk en geeft sharefunding de mogelijkheid om de community onderdeel te maken van de missie. 

Eén eyecon vertegenwoordigt één certificaat. Met dit certificaat heb jij als aandeelhouder economisch en/ of juridisch recht, dit hangt van het membertype waar jij binnen valt.

Bij economisch recht heb jij recht op een deel van de winst, ook wel dividend genoemd. Hoeveel dividend jij krijgt is afgesproken in de notulen. Verder heb je bij economisch recht ook recht op winst uit de stijging van de koers.

Bij Juridisch recht heb je dezelfde rechten als economisch recht, dus recht op dividend en winst uit koersstijging. Verder heb jij ook recht om aanwezig te zijn bij de Algemene Ledenvergadering en hier je stem uit te brengen indien mogelijk. Hoeveel stemweging je hebt hangt af van het aantal certificaten die je hebt.

Als KUGI groeit zal de waarde van jouw investering meegroeien. Al het geld dat wordt opgehaald wordt in het bedrijf gestopt en gaat niet uitgekeerd worden aan de huidige aandeelhouders.

Door mede-eigenaar te worden van een KUGI zijn er twee manieren om rendement te behalen. Op basis van de uitkering van dividend (winst) en op basis van de marktprijs van één aandeel; het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs van jouw certificaten. Daarnaast kan je ook mooie extra’s ontvangen afhankelijk van je investering. 

Hoe hoog het rendement zal zijn, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Dat we waarde gaan toevoegen aan het bedrijf is zo goed als zeker. Je stapt in op een vroege fase van KUGI, er staat een geweldige basis, maar de groei begint nu echt! Als we waarde toevoegen aan het bedrijf zal dit direct van invloed zijn op de omzet en resultaten en daarmee op de waarde van de huidige certificaten. 

De hoogte van het dividend wordt elk jaar na vaststelling van de jaarcijfers voor 1 juli bepaald. Het bestuur besluit of de winst wordt uitgekeerd als dividend of dat deze wordt geherinvesteerd. Het verwachte dividendrendement voor de komende drie jaren is daarmee dus erg lastig inschatten, zeker omdat we samen nog lang niet uitgegroeid zijn. 

Verkopen van je certificaten kan 24 maanden na livegang van de eerste sharefunding ronde, deze was op 1 juli 2022. Tot die tijd zit er een zogeheten ‘time-lock’ op. Secundair of onderhands verkopen kan geregeld worden via het Bulletin Board. Op het Bulletin Board kan jij aangeven dat je aandelen van KUGI wil kopen/ verkopen. Als iemand geïnteresseerd is ontvang je vanuit Eyevestor elkaars mailadressen. Hierna kan je met elkaar afspraken rond de koop/ verkoop van KUGI aandelen (prijs & hoeveelheid). Nadat hier een akkoord is uitgekomen kan je via ‘direct-sale’ de transactie definitief maken. 

Hoe zet je een direct sale op? (Als verkoper doet u het volgende): In uw dashboard heeft u het overzicht van uw KUGI certificaten, hier drukt u op ‘account’. Vervolgens staat er ‘direct-sale’, als u hierop drukt verschijnt er rechts een scherm. Hier vult u de informatie in die u eerder heeft afgesproken over de mail. (let goed op dat u het juiste accountnummer invult). (Als koper doet u het volgende); Als u bent ingelogd ontvangt u rechtsboven een melding, hierin staat aangegeven dat er een direct sale klaar staat. U krijgt een overzicht van transacties, als u naar rechts scrollt drukt u op ‘Accepteer’. Hier gaat u met alles akkoord en voert u de betaling uit. Na afronding van de betaling ontvangt de koper de aandelen in op het account en de verkoper ontvangt het geld op zijn gekoppelde bankrekening.

Het opgehaalde kapitaal wordt direct geïnvesteerd in de uitbreiding van het bedrijf, zodat KUGI kan door ontwikkelen en uitbreiden, om zo de doelen te behalen. Jouw investering komt dus rechtstreeks ten goede aan KUGI Coöperatie U.A. (i.o.) en wordt niet uitgekeerd aan de huidige aandeelhouders. 

Het geld wordt gestopt in de uitbreiding van de retail locaties, het zoeken naar een horeca-partner voor versnelling van de spritzer verkoop. Verder wordt de naamsbekendheid vergroot aan de hand van marketingcampagnes en deelname aan evenementen. Als laatste zal er ook nieuw talent aangetrokken worden.

Ja. KUGI Coöperatie U.A. (i.o.) is een Nederlandse entiteit, opgericht en gepasseerd bij de notaris en valt onder de Nederlandse wetgeving. De sharefunding van KUGI wordt aangemeld bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Dit document wordt geupload in de Eyevestor omgeving van The KUGI Company, waar je vanaf eind juni de documenten kan downloaden voordat je investeert. 

Momenteel vallen “Sharefundings” nog niet onder het toezicht van AFM. Hieronder het statement van Eyevestor. Voor meer informatie verwijzen wij jullie graag naar de FAQ van Eyevestor.

Wij vinden het van het hoogste belang om een volledig legaal platform te bieden. We staan in goed regelmatig contact met de AFM. Momenteel valt Eyevestor niet onder specifiek toezicht van de AFM, gewoonweg omdat Eyevestor geen dingen doet die onder toezicht dienen te vallen of waar een vergunning voor is. Tegelijk is Eyevestor als ecosysteem zo ontworpen en gebouwd dat Eyevestor en haar stakeholders volgens en binnen AFM-richtlijnen acteren en wanneer dat niet zo is dat er dan naar gehandeld kan worden. Hierbij refereren we naar onze Algemene & Gebruiksvoorwaarden.

Aansprakelijkheid is er niet voor jou als investeerder. Als je investeert, koop je namelijk aandelen in KUGI Coöperatie U.A. En met name de U.A. (Uitgesloten van Aansprakelijkheid) bepaalt dat je letterlijk uitgesloten bent van aansprakelijkheid.

Alleen wij als bestuur van KUGI, kunnen bijvoorbeeld in het geval van faillissement bestuurlijk aansprakelijk gesteld worden. Aandeelhouders die nu investeren kunnen niet aansprakelijk worden gesteld.

Dat kan zeker. Maak in eerste instantie op het Eyevestor-platform een gebruiker aan onder je persoonlijke naam. Betaal bij de investering met je zakelijke bankrekening, later kun je in het platform van Eyevestor jouw gegevens over zetten naar de geïnvesteerde vennootschap. Bij vragen kun je contact opnemen met support@eyevestor.com. 

Belastingtechnisch hangt het van je situatie af. Algemeen genomen is de opbrengst van je belegging belastbaar binnen de vennootschapsbelasting. Zowel ontvangen dividenden als gerealiseerde meerwaarde vormen belastbare inkomsten voor de B.V. en worden belast met vennootschapsbelasting.  Deze vennootschapsbelasting bedraagt in 2023 19% tot een winst van € 200.000, daarboven 25,8%.  

Bij de uitkering van het dividend wordt dan ook voorheffing ingehouden die als voorschot op de verschuldigde vennootschapsbelasting verrekend kan worden.  

Nee. Het platform Eyevestor rekent 2,5% transactiekosten met een minimum van €1,- en een maximum van €1250,- per transactie. De verkoper, in dit geval KUGI, betaalt deze kosten. 

Bij het kopen van aandelen met een waarde van €500,-, betaalt KUGI dus €12,50. 

Als je zelf besluit je aandelen door te verkopen op de secundaire markt, die opent na 1 juli 2024, betaal jij als verkopende partij de transactiekosten. Dan betaal jij dus 2,5% met €1,- minimum en een maximum van €1250,- per transactie over je verkoop. De koper betaalt wederom niets.

Voor vragen kan je het beste mailen naar invest@thekugicompany.com en zullen wij zo snel mogelijk contact opnemen.

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en updates.

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup