INVESTEER IN DE SNELSTGROEIENDE
DRANKCATEGORIE TER WERELD:
HARD SELTZER

Onze eerste Seed Investment Round zit vol.
Blijf op de hoogte voor nieuwe rondes via onderstaande link:

Looking for English content? Please email us at invest@thekugicompany.com.

BEKIJK DE PROMOVIDEO

Play Video

WAT IS KUGI?

Bronwater

Biologische Sappen

0.3-4.5% Alcohol

0 gram Suiker

5-83 calorieën per Flesje

Natuurlijke Bubbel

Glutenvrij

KUGI MISSIE

KUGI is op een missie om de meest duurzame en verantwoorde drankjes op de kaart te zetten in Europa gemaakt met echte natuurlijke sappen. Al onze dranken zijn verfrissend, bevatten een laag percentage alcohol (0.3-4.5% alc.) of geen alcohol en hebben een sprankelende bubbel. Daarnaast bevatten ze geen suiker en zijn ze hierdoor ontzettend laag in Kcal!

KUGI is ontstaan vanuit het zoeken naar een (non) alcoholische drank die meegaat in de trend van bewuster omgaan met je lichaam. De naam KUGI komt van Kurkuma en Ginger, beide ingrediënten die bewezen gezondheidsvoordelen hebben. Het viel ons op dat iedereen bewust is van wat er in zijn of haar eten zit, echter let niemand op wat er in zijn of haar alcohol zit. Dat gaan wij veranderen.

MEDE-INVESTEERDERS

won-yip-horeca-dragons-den

YIP GROUP

“Een prachtig en kwalitatief hoogwaardig product dat zich uitermate goed leent voor de horeca. Samen met KUGI zullen we de komende jaren zorgen dat het op elk terras is terug te vinden.”

– Won Yip 

1

BROUWERIJ HOOP

“Wij zien zelden zo veel passie terug in een merk komen als bij KUGI. Het enthousiasme is aanstekelijk en wij zijn dan ook trots om mee te kunnen doen in dit avontuur.”

– Paul Riteco 

WAAROM INVESTEREN IN KUGI?

SNELST GROEIENDE DRANK CATEGORIE TER WERELD

De hardseltzermarkt heeft een verwachte groei van 85% per jaar. De huidige wereldwijde markt is 5,6 miljard en zal groeien tot 10,8 miljard. KUGI is een van de eerste spelers in deze markt in Europa.

UNIEK PRODUCT
MET ECHTE INGREDIËNTEN

Door gebruik van uniek fermentatieproces en échte producten creëren wij een ongeëvenaarde frisse smaak. Daarbij is KUGI de enige Hard Seltzer met een premium positionering.

FOCUS OP TREND VAN
GEZONDE LEVENsSTIJL

Bij een moderne en gezonde levensstijl gaan bier, wijn en zoete cocktails niet meer samen. KUGI biedt een alternatief aan voor hen die bewustere keuzes maken. De toekomst van drinken start hier.

ALS KUGI GROEIT,
GROEiT JOUW AANDEEL

KUGI laat een sterke groei zien in sales en productiecapaciteit. De waarde van het bedrijf is in het afgelopen jaar al verdrievoudigd. Dit kan uiteraard ook het geval zijn van jouw aandelen.

DIVIDENd UITGEKEERD
ZODRA MOGELIJK

Dividend is een winstuitkering aan aandeelhouders. Zodra het mogelijk is vanuit een financieel perspectief om dit te doen zullen wij dit gaan uitkeren. Uiteraard zal de focus zijn op herinvestering.

DUURZAAM
BEDRIJF

KUGI is officieel supporter van WWF en samen investeren we in de bescherming van de leefomgeving van de beschermde diersoorten. Daarnaast streven wij naar een volledig duurzame productie.

Landingapagina

STAY UP TO DATE

Wil jij je aan sluiten bij de leukste mindful drinking community van Nederland? Samen zetten wij onze boodschap én onze heerlijke drankjes stevig op de kaart. Tegelijkertijd maken we de wereld een beetje beter. Wie wil daar nou geen deel van zijn? Schrijf je hieronder in om op de hoogte te blijven van onze volgende stappen:

PARTNERS

KUGI - © rachelecclestone -AK0A5264 (1)

FOUNDERS

(links) Christopher van der Made | Research and Development

Christopher heeft een technische achtergrond en ook veel ervaring in het bedrijfsleven. Binnen KUGI houdt hij zich bezig met alle technische dingen, van Google Ads tot onze Webstore en (het belangrijkste) de productie van onze drankjes.

(midden) Oscar Raaijmaakers | Sales and Business

Oscar heeft rechten gestudeerd en is zijn carrière begonnen in de advocatuur. Hij is commercieel gedreven en heeft een goed esthetisch gevoel. Binnen KUGI houdt hij zich bezig met de algemene leiding over het bedrijf, met name de commerciële aspecten.

(rechts) Niels Vos | Marketing and Operations

Niels komt uit de filmwereld en heeft ook veel ervaring met reclames. Daarnaast heeft hij onder andere meegewerkt aan series zoals Penoza en Holland Hoop. Binnen KUGI houdt hij zich bezig met de marketing en logistiek. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de horeca klanten.

120.000 FLESSEN
VERKOCHT IN 2021

400.000 FLESSEN
VERKOPEN IN 2022

1.400.000 FLESSEN
VERKOPEN IN 2023

wnf

OFFICIAL WWF BUSINESS SUPPORTER

KUGI is officieel supporter van WWF. Samen investeren we in de bescherming van de leefomgeving van de beschermde diersoorten die op onze flesjes staan afgebeeld.

WAT GAAN WE DOEN MET DE INVESTERING?

Dit is onze eerste sharefunding ronde waar wij 300.000 euro willen ophalen. Wij willen de komende jaren meerdere rondes doen en hopen dat we in 2025 10.000 nieuwe aandeelhouders hebben bij KUGI. Onze aandacht zal bij deze eerste ronde liggen op:

  • Het verspreiden van het verhaal van gezonder en duurzamer drinken.
  • Het creëren van een eigen fysieke plek waar iedereen welkom is om te eten, te drinken en te dansen.
  • Extra werkkapitaal om ons assortiment uit te breiden en nieuw talent aan te nemen.
  • Verdere uitrol van ons merk met een landelijke marketingcampagne.
  • Je investering wordt niet gebruikt om uit te keren aan de huidige KUGI aandeelhouders, maar alles gaat terug het bedrijf in.

"DE ENIGE SELTZER DIE WEL SMAAKVOL IS"

"TOP 3 FOOD STARTUPS VAN HET JAAR"

VEELGESTELDE VRAGEN

Vanaf vrijdag 15 juli 11:00 zijn wij live gegaan met deze investeringsronde. Hier kan je nu investeren.

De huidige KUGI investeringsronde doen wij middels een zogenaamde “sharefunding”, of ook wel een “crowdfunding for equity” genoemd. Wij werken hiermee met het Eyevestor platform.

Eyevestor is het sharefunding platform wat elke organisatie mogelijkheden geeft om meer te doen met haar eigen vermogen, haar aandelenkapitaal. Dat begint bij het digitaliseren van het aandelenkapitaal en de aandeelhouders. Hiermee wordt de administratie eenvoudiger en gecentraliseerd, kan financiering opgehaald worden en kan een werknemersparticipatie eenvoudig gerealiseerd worden.

 

The KUGI Company wilt groeien op basis van eigen vermogen, in plaats van op basis van leningen / schuld. De afgelopen jaren is KUGI op eigen kracht gegroeid. En aangezien KUGI grote ambities heeft, moet het forse investeringen gaan doen, die niet uit de lopende kasstroom betaald kunnen worden. 

Om KUGI op te schalen is er meer kapitaal nodig voor marketing en het uitbouwen van het team. Daarbij zijn we ook nieuwe producten aan het ontwikkelen. Tot slot gaan we ook een KUGI Tasting room creeeren, een plek waar alles om KUGI draait en een echte experience gegeven kan worden. Dit zal gebruikt worden als bar, maar ook als evenementen locatie.

Samen kunnen wij de visie van KUGI verder gaan realiseren.

Simpel gezegd groeien jouw aandelen, als KUGI groeit. Al het geld wat wordt opgehaald wordt in het bedrijf gestopt en gaat niet uitgekeerd worden aan de huidige aandeelhouders.

Door mede-eigenaar te worden van een bedrijf zijn er twee manieren om rendement te behalen. Op basis van de uitkering van dividend (winst) en op basis van de marktprijs; het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs van jouw certificaten. Daarnaast ontvang je ook mooie extra’s afhankelijk van je investering. 

Hoe hoog het rendement zal zijn, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Dat we waarde gaan toevoegen aan het bedrijf is zo goed als zeker. Je stapt in op een vroege fase van KUGI, er staat een geweldige basis maar de groei begint nu echt! Als we waarde toevoegen aan het bedrijf zal dit direct van invloed zijn op de omzet en resultaten en daarmee op de waarde van de huidige certificaten. 

De hoogte van het dividend wordt elk jaar na vaststelling van de jaarcijfers voor 1 juli bepaald. Het bestuur besluit of de winst wordt uitgekeerd als dividend of dat deze wordt geherinvesteerd. Het verwachte dividendrendement voor de komende drie jaren is daarmee dus erg lastig inschatten, zeker omdat we samen nog lang niet uitgegroeid zijn. 

Door te participeren in de huidige sharefunding ronde koop je certificaten van aandelen van KUGI. Hierdoor wordt je officieel mede-eigeneer van het bedrijf.

Mede-eigenaar worden kan al vanaf €250. Voor The KUGI Company is iedereen even belangrijk en geeft sharefunding de mogelijkheid om de community onderdeel te maken van de missie. 

Eyecons zijn de digitale weergave van het juridische eigendomsrecht dat je beheert, bezit of in investeert. Per bedrijf is dit afhankelijk van de entiteit (Eyeventure) die beheerd wordt op Eyevestor. Eyecons zijn
1. Aandelen (NV) of
2. Certificaten van Aandelen (STAK) of
3. Certificaten van Aandelen (Coöperatie)

In het geval van The KUGI Company hebben wij een coöperatie opgericht (KUGI Coöperatie U.A. i.o.), en worden dus certificaten van aandelen uitgegeven. Een Eyecon vertegenwoordigt een certificaat van The KUGI Company en met dit certificaat heb je als aandeelhouder economisch en/of juridisch recht.

Verkopen van je certificaten kan na 24 maanden na livegang van de sharefunding. Tot die tijd zit er een zogeheten ‘time-lock’ op. Secundair of onderhands verkopen doe je op de Eyevestor-marktplaats. Het verkopen van jouw certificaten kan dus na 24 maanden en kan via de marktplaats van Eyevestor gedaan worden. Op deze marktplaats is mogelijk om zowel jouw aandelen te verkopen, als het kopen van andermans aandelen.

Jij bepaalt de minimale prijs die je wilt ontvangen. Dat doe je anoniem. Kopers kunnen vervolgens anoniem bieden. Als jij als verkoper een prijs ontvangt waarmee je blij bent, dan accepteer je het bod van de koper. Bij elk bod ontvang je een e-mail dat er een bod gedaan is. Zodra jij dit bod geaccepteerd hebt, krijgt de koper 24 uur om de betaling af te ronden. De betaling loopt ook via Eyevestor en wordt direct doorbetaald (minus de Eyevestor transactiekosten van 2,5%) naar jouw bankrekening zoals vastgelegd in je gebruikersprofiel op het platform. 

Het opgehaalde kapitaal wordt direct geïnvesteerd in de uitbreiding van het bedrijf, zodat KUGI kan door ontwikkelen en uitbreiden, om zo de doelen te behalen. Jouw investering komt dus rechtstreeks ten goede aan KUGI Coöperatie U.A. (i.o.) en wordt niet uitgekeerd aan de huidige aandeelhouders. Het geld wordt gestopt in de uitbreiding van het team, marketing campagnes, een tasting room, product ontwikkeling en het opschalen van de productie.

Ja. KUGI Coöperatie U.A. (i.o.) is een Nederlandse entiteit, opgericht en gepasseerd bij de notaris en valt onder de Nederlandse wetgeving. De sharefunding van KUGI wordt aangemeld bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Dit document wordt geupload in de Eyevestor omgeving van The KUGI Company, waar je vanaf eind juni de documenten kan downloaden voordat je investeert. 

Momenteel vallen “Sharefundings” nog niet onder het toezicht van AFM. Hieronder de statement van Eyevestor. Voor meer informatie verwijzen wij jullie graag naar de FAQ van Eyevestor.

Wij vinden het van het hoogste belang om een volledig legaal platform te bieden. We staan in goed regelmatig contact met de AFM. Momenteel valt Eyevestor niet onder specifiek toezicht van de AFM, gewoonweg omdat Eyevestor geen dingen doet die onder toezicht dienen te vallen of waar een vergunning voor is. Tegelijk is Eyevestor als ecosysteem zo ontworpen en gebouwd dat Eyevestor en haar stakeholders volgens en binnen AFM richtlijnen acteren en wanneer dat niet zo is dat er dan naar gehandeld kan worden. Hierbij refereren we naar onze Algemene & Gebruiksvoorwaarden.

Nee. Het platform Eyevestor rekent 2,5% met een minimum van €1 per transactie. De verkoper, in dit geval The KUGI Company, betaalt de transactiekosten. Bij het kopen van 500 aandelen betaalt The KUGI Company dus €12,50 aan transactiekosten aan Eyevestor, en bij een investering van €1.000 is dat €25. 

(Note: de transactiekosten kunnen niet hoger oplopen dan €1250,-. Dus bij een transactie van €50.000, zijn de transactiekosten ook €1250,-.) 

Als je na de time lock besluit om je aandelen te gaan verkopen op de marktplaats, betaal jij als verkopende partij de transactiekosten. Dan betaal jij dus 2,5% met €1 minimum per transactie over je verkoop. De koper betaalt wederom niets.

Verder rekent Eyevestor geen kosten aan gebruikers en accountholders.

Dat kan zeker. Maak in eerste instantie op het Eyevestor-platform een gebruiker aan onder je persoonlijke naam. Betaal bij de investering met je zakelijke bankrekening, later kun je in het platform van Eyevestor jouw gegevens over zetten naar de geïnvesteerde vennootschap. Bij vragen kun je contact opnemen met support@eyevestor.com. 

Belastingtechnisch hangt het van je situatie af. Algemeen genomen is de opbrengst van je belegging belastbaar binnen de vennootschapsbelasting. Zowel ontvangen dividenden als gerealiseerde meerwaarde vormen belastbare inkomsten voor de B.V. en worden belast met vennootschapsbelasting.  Deze vennootschapsbelasting bedraagt in 2022 15% tot een winst van € 395.000, daarboven 25,8%.  

Bij de uitkering van het dividend wordt dan ook voorheffing ingehouden die als voorschot op de verschuldigde vennootschapsbelasting verrekend kan worden.  

Voor vragen kan je het beste mailen naar invest@thekugicompany.com en zullen wij zo snel mogelijk contact opnemen.

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en updates.

Invite & Earn

X
Signup to start sharing your link
Signup